Våren 2016


«Jeg velger meg april» skrev Bjørnstjerne Bjørnson og «Kom mai, du skjønne milde» skrev Øyvind Norheim. Og det er nok slik vi også føler oss nå som påsken er over. Vi velger oss våren og ønsker vårdagene velkommen. I år når påsken har vært tidlig, har vi også fått en tidlig vår. Vi steller i hagene våre, tar ut både river og trillebårer – og ikke minst kommer grillen frem. Det er fristende å starte grillsesongen i disse vårdagene. Har du prøvd å grille røkte pølser på grillen? Skjær noen snitt i den og legg den på. Smaker fortreffelig med for eksempel en potetsalat til. Vi har også to litt sterkere varianter av pølser som heter Chistorra og Cabanossy. Disse bør du prøve, enten som en egen pølserett eller som en del av et smakelig grillmåltid.

Med mai kommer også vårens vakreste eventyr – konfirmasjonene. I Trøndelag er det mange som ønsker å ha sodd på menyen – og det med god grunn. Med Meråker Kjøtt sitt sodd har du et festmåltid det smaker kvalitet av. Kok opp poteter og gulrøtter. Server potetene ved siden av og bland gulrøttene i terrinen like før servering. Sammen med flatbrød er det bare å nyte måltidet mens en taler og synger for konfirmanten.

Meråker Kjøtt ønsker dere alle noen vakre vårdager med gode måltider, og ikke minst vil vi ønske alle konfirmanter med deres familier lykke til med den store dagen.